Snel gratis advies:
085-2010818

MENU
 • 35 jaar medische ervaring!
 • Gratis verzending vanaf € 50,-
 • Nr.1 in Benelux en Duitsland!
 • Voor 21:30 besteld, morgen thuis!
 • 14 dagen uitproberen! Gratis retourneren!
 • Achteraf betalen mogelijk! Nergens goedkoper!
19-11-2019

Wat u moet weten voordat u een looprek aanschaft

U loopt al een tijdje wat moeilijker, of u ervaart minder kracht in uw benen en voeten. Dan is het tijd voor de aanschaf van een looprek.  Maar wat moet u weten voordat u een looprek aanschaft? Wij van Podobrace leggen u hieronder uit wat u moet weten, voordat u overgaat tot aankoop van één van onze looprekken.

 

Wat is een looprek?

Een looprek is niets anders dan een metalen frame met vier poten. Het rek is stabiel en geeft u ondersteuning bij het lopen.

 

 

wat je moet weten bij het aanschaffen van een looprek

 

 

 

Waarvoor gebruikt u een looprek?

Als u merkt dat de kracht in uw benen en voeten beginnen af te nemen, of u coördinatie verslechterd, dan is het tijd voor een looprek. Het looprek biedt u ondersteuning en houvast. Looprekken bieden extra ondersteuning aan mensen die een groter risico op vallen hebben. Het looprek is geschikt voor kleinere afstanden in en om uw woning.

 

Hoe werkt een looprek?

Ga achter het looprek staan en pak met beide handen de handvatten vast. Til het looprek met beiden handen op en zet het een einde voor u uit. Zet een stap vooruit en gebruik daarbij eerst uw zwakste been en volg daarna met uw andere been. Let op dat u niet te ver in het looprek stapt. Als u staat herhaalt u vervolgens deze handelingen. Wilt u gaan zitten met behulp van uw looprek? Ga met de achterkant van uw benen tegen de stoel staan met het wandelrek recht voor u. Plaats uw handen op de armleuningen en buig voorover om voorzichtig te gaan zitten. Wilt u weer opstaan? Zet het looprek voor de stoel. Pak met beide handen de handvatten van het looprek vast en duw uzelf voorzichtig omhoog.

 

Hoe onderhoudt u een looprek?

Een looprek behoeft weinig onderhoud en is heel simpel schoon te maken. U kunt het looprek schoonhouden door een natte doek er overheen te halen. Gebruik in geen geval een schuurmiddel of schuursponsjes.

 

Handige tips

 • Let op het maximale belastbare gewicht; dit verschilt per looprek;
 • Wees alert op zaken die in de weg kunnen zitten zoals matten, losliggende vloerkleden etc.
 • Gebruik uw looprek of wandelsteun niet op natte vloeren, sneeuw en ijs.
 • Let op uw schoeisel. Het is belangrijk om schoenen te dragen die u goede steun geven
 • Indien u veel gebruik maakt van het looprek check dan van tijd tot tijd of de rubberen doppen niet zijn afgesleten

Na deze handige tips staat u niets meer in de weg om één van onze looprekken aan te schaffen. Podobrace heeft verschillende soorten wandelrekken. Ze hebben allen een licht gewicht en zijn makkelijk opvouwbaar. De hoogte van het looprek is eenvoudig aan te passen. De antislip doppen zorgen voor een uitstekende grip en het looprek past over een toilet. Met een looprek van Podobrace bent u ervan verzekerd dat u zich weer op een veilige en comfortabele manier kunt verplaatsen.


« Terug naar blogs
Menu Home Zoeken Winkelwagen